Sponsors

Jeugd


Jeugdvoetbal is er bij SV Beemster voor jongens en voor meisjes. Bij ons staat het voetbalplezier voorop. Alleen op die manier kan er ook, onder deskundige begeleiding en training, het maximale uit iedere speler gehaald worden. Doch niet alleen op het voetbaltechnische gebied. Voetbal is een teamsport: samen met je vrienden sporten, met je teamgenoten winnen en verliezen, elkaars sterke en zwakke punten leren kennen. Voetbal, op deze manier beleeft, heeft dan ook een opvoedende waarde. Voetbalplezier is de basis van de jeugdopleiding. Dit vindt men terug in de training, begeleiding en nevenactiviteiten.

Leeftijdscategorieën 
Voor de KNVB is de leeftijd van belang. De peildatum is 1 januari van het actuele jaar. De leeftijdsgrenzen per categorie voor het seizoen 2019-2020 zijn:

Onder 8
Categorie Geboortejaar
Onder 8 2012
Onder 9 2011
Onder 10 2010
Onder 11 2009
Onder 12 2008
Onder 13 2007
Onder 14 2006
Onder 15 2005
Onder 17 2003 & 2004
Onder 19 2001 & 2002


Kaboutervoetbal
Voor kinderen in de leeftijdscategorie  4 - 5 jaar is er Kaboutervoetbal. De groep traint elke woensdagmiddag, waarbij op een ontspannen en speelse manier kennis  wordt gemaakt met het voetbalspel. De spelertjes ontwikkelen op deze manier balgevoel en door het spelen van onderlinge wedstrijdjes leren ze samenspelen in een team.

Teamindeling
De teamindeling van de 1e en 2e elftallen/teams in de verschillende leeftijdscategorieën, wordt gebaseerd op basis van voetbalkwaliteiten. Dit wordt gedaan in onderling overleg tussen de trainers, leid(st)ers en coördinatoren. In de lagere elftallen/teams wordt, indien mogelijk, rekening gehouden met de wensen van de spelers om met vrienden in hetzelfde team te spelen.

De competitie
Alle teams (elf- en zeventallen) worden ingeschreven in de competitie van de KNVB. Vanaf half september tot half mei worden er dan vrijwel iedere zaterdag en zondag wedstrijden in competitieverband gespeeld. Alleen gedurende de winterstop wordt de competitie stilgelegd. In samenwerking met omliggende voetbalverenigingen wordt er voor de pupillen dan een zaalvoetbalcompetitie georganiseerd. Ook de junioren hebben tijdens de winterstop 1 of meerdere zaalvoetbaltoernooi(en).

De F en E pupillen spelen gedurende de KNVB-competitie op halve veldjes. Deze teams bestaan uit minimaal 7 spelers, waarvan 1 speler keeper is. In onderling overleg met de tegenstander kan hiervan afgeweken worden en met meerdere spelers gespeeld worden. Vanaf de D pupillen wordt er op een heel veld gespeeld, waarbij de teams uit maximaal 11 spelers bestaan, waarvan ook weer 1 speler als keeper fungeert.

Bij thuiswedstrijden wordt van iedereen verwacht dat hij/zij zich een half uur voor aanvang van de wedstrijd bij zijn/haar leid(st)er meld. Bij uitwedstrijden verzamelt het gehele team zich een uur voor aanvang van de wedstrijd op de door de leid(st)er bepaalde vertrekplaats. Bij verhindering is het de bedoeling dat de leid(st)er hier ruim van tevoren van op de hoogte is. Supporters zijn ten alle tijden van harte welkom, positieve aanmoediging is leuk en belangrijk voor u/uw kind. Laat echter het coachen aan de leid(st)er/coach over.

Kleedkamerregels
Na iedere wedstrijd is het de bedoeling dat elke speler doucht. Omdat SV Beemster het belangrijk vind dat iedereen in een veilige omgeving moet kunnen sporten en de kleedkamer per definitie een veilige omgeving moet zijn, geldt het volgende omtrent wie er wel en niet in de kleedkamers mogen komen bij de jeugd:

Jongens
Vanaf de E-pupillen komen er
geen vrouwen meer in de kleedkamer om kinderen te helpen met omkleden, verkleden en douchen. Mannen zullen hierbij indien nog nodig een helpende hand moeten bieden. 

Meisjes:
Bij
alle meisjes-teams komen geen mannen in de kleedkamer. Dit geldt zowel voor, tijdens en na de wedstrijd.
Deze teams zullen een vrouwelijke coach en of kleedkamer-moeder in de kleedkamer hebben. 

Trainingen
SV Beemster hecht veel waarde aan de totale voetbalopleiding van de jeugd. Hiervan is training een belangrijk onderdeel. De op leeftijdsgroep gerichte trainingen vanaf de F pupillen t/m de A junioren, zijn zo op elkaar afgestemd dat de uiteindelijke senior speler de complete bagage van voetbaltechniek en -tactiek bezit. Regelmatig overleg tussen trainers onderling zorgt ervoor dat de rode draad in de opleiding wordt gevolgd. De meeste teams trainen 2x per week. Daarnaast wordt er keepertraining gegeven aan de vaste keepers van alle teams. Indien de weersomstandigheden hierom vragen, is er voor de F en E pupillen de mogelijkheid om 1 x per week in de hal te trainen. Iedereen wordt minimaal een kwartier van tevoren (omgekleed) op het veld verwacht. Bij verhindering is het de bedoeling dat de trainer hier ruim van tevoren van op de hoogte is. 


Begeleiding
Het begeleiden van een team is een belangrijke taak. De activiteiten bestaan o.a. uit voetbaltechnische zaken (opstelling, coaching), opvang van de spelers met ook persoonlijke aandacht voor het regelen van vervoer bij de uitwedstrijden en het regelen van eventuele invallers. Vanaf de D pupillen vult de leid(st)er het digitale wedstrijdformulier in. Voor de spelers/speelsters is de leid(st)er de contactpersoon. Als je vragen hebt, kun je deze aan hem/haar stellen. Wij streven ernaar om per team 2 leid(st)ers te hebben. In de meest ideale situatie fungeert de trainer daarbij als coach van het team.

Nevenactiviteiten
Naast de KNVB-competitie organiseert SV Beemster een aantal nevenactiviteiten. Hiermee leren de spelers elkaar ook op een andere manier (buiten het voetbalveld) kennen, hetgeen de teamspirit verhoogt. Elk jaar worden er naast de oefenwedstrijden en de toernooien telkens weer andere evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest, ouder/kind toernooien, bingo en barbecues voor de oudere teams.

Voetbalbenodigdheden
Nadat het inschrijfformulier is ontvangen, zal u/uw kind, indien mogelijk, worden ingedeeld bij een team. Indien dit niet meteen mogelijk is, wordt u/uw kind in de 2e helft van het seizoen bij een team ingedeeld. Wel kan u/uw kind na aanmelding direct meetrainen met zijn/haar leeftijdsgenootjes. En dan kan het voetbal pas echt beginnen. Echter, voordat u/uw kind op het veld staat, zullen er toch een paar dingen aangeschaft moeten worden. Daarom is het wellicht nuttig om u een paar suggesties te geven voor de aanschaf van de spullen die u/uw kind nodig heeft om te kunnen voetballen.

  • Voetbalschoenen
  • Voetbalkousen (blauw, te koop in de kantine en bij Sport2000 in Purmerend)
  • Scheenbeschermers
  • Trainingspak (bij Sport2000 in Purmerend is het officiële pak verkrijgbaar)
  • Zaalschoenen (voor in de sporthal)
  • Voetbaltas
  • Handdoek, badslippers, zeep en shampoo (douchen is verplicht)

De SV Beemster zorgt voor de tenues (blauw shirt en witte broek), dat door diverse sponsors beschikbaar is gesteld. Deze tenues worden aan het begin van het seizoen aan de leid(st)ers van de teams in bewaring gegeven. De verantwoording voor het materiaal ligt echter bij iedereen. In de meeste gevallen zal de leid(st)er een lijst opstellen waarop per toerbeurt wordt aangegeven wie er na een wedstrijd de tas met shirts mee krijgt om te wassen en weer netjes en compleet mee te nemen naar de volgende wedstrijd.

Meer informatie
Voor meer informatie of vragen over het jeugdvoetbal bij SV Beemster kun u terecht bij de jeugdcommissie. Zij zijn bereikbaar via jeugd@svbeemster.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!